در اقصی نقاط دنیا، دولتها سرمایهگذاریهای کلانی در تحقیق و توسعه فناورینانو انجام میدهند و تلاش میکنند تا از کاربردهای مختلف این فناوری در حوزههایی چون اطلاعات و ارتباطات، سلامت، انرژی، غذا، آب، هوا- فضا و ... بهرهبرداری کنند. رسانهها و سرمایهگذاران دنیا، پیشرفتهای اروپا، ایالات متحدهآمریکا و کشورهای آسیایی را در حوزه فناورینانو زیر نظر داشته و به این کشورها توجه زیادی میکنند. در این بین، جامعه علم و فناورینانو در کشورهای آمریکای لاتین در بررسیهای جهانی فراموش شدهاند...
برنامه حمایت ویژه اتحادیه اروپا از توسعه علم و فناورینانو درکشورهای آمریکای لاتین، در چارچوب برنامه ششم توسعه تحقیقات و فناوری این اتحادیه(FP6) و در قالب پروژه NanoforumEULA انجام میشود. در چارچوب این پروژه، هیات نمایندگان تحقیقی (FFM) سازماندهی میشود تا پتانسیلهای تحقیقاتی طرفین را شناسایی و ارائه کنند. متن کامل
در اقصی نقاط دنیا، دولتها سرمایهگذاریهای کلانی در تحقیق و توسعه فناورینانو انجام میدهند و تلاش میکنند تا از کاربردهای مختلف این فناوری در حوزههایی چون اطلاعات و ارتباطات، سلامت، انرژی، غذا، آب، هوا- فضا و ... بهرهبرداری کنند. رسانهها و سرمایهگذاران دنیا، پیشرفتهای اروپا، ایالات متحدهآمریکا و کشورهای آسیایی را در حوزه فناورینانو زیر نظر داشته و به این کشورها توجه زیادی میکنند. در این بین، جامعه علم و فناورینانو در کشورهای آمریکای لاتین در بررسیهای جهانی فراموش شدهاند. در این راستا اتحادیهای برای پرکردن این شکاف، پروژه جدید NanoforumEULA را در سال 2007 آغاز کرده است. برنامه حمایت ویژه اتحادیه اروپا از توسعه علم و فناورینانو درکشورهای آمریکای لاتین، در چارچوب برنامه ششم توسعه تحقیقات و فناوری این اتحادیه(FP6) و در قالب پروژه NanoforumEULA انجام میشود.

اهداف این پروژه عبارتند از:
• ارتقای روابط تحقیقاتی پایدار بین سازمانهای تحقیقاتی اروپا و سازمانهای تحقیقاتی کشورهای آمریکای لاتین که در حوزه فناورینانو فعالیت میکنند؛
• تشکیل کنسرسیومهای تحقیقاتی مشترک برای ارتقای رقابتپذیری اتحادیه اروپا در چارچوب برنامه هفتم توسعه تحقیقات و فناوری (FP7).
در چارچوب این پروژه، هیات نمایندگان تحقیقی (FFM) سازماندهی میشود تا پتانسیلهای تحقیقاتی طرفین را شناسایی و ارائه کنند. این هیات محققان هر دو منطقه را قادر میسازد تا یکدیگر را بهتر بشناسند و همکاریهای ممکن در حوزههای مورد نظر را بحث و بررسی کنند. هیات نمایندگان تلاش میکنند تا جنبههای زیر را پوشش دهند:
• شناسایی اولویتهای تحقیقاتی علم و فناورینانو در هر دو منطقه
• تشویق سازمانهای سرمایهگذاری ملی و بخشهای مختلف به سرمایهگذاری در این حوزه و ارائه راهبردهای جدید برای ارتقای فناورینانو در منطقه آمریکای لاتین
• همکاری با صنایع کشورهای آمریکای لاتین در انجام فعالیتهای تحقیقاتی در زمینه فناورینانو
• آموزش مالکیت معنوی و سایر سیاستهای مرتبط
• افزایش سطح توافقنامههای بینالمللی بین کشورهای آمریکای لاتین و کشورهای اروپایی
• ارتقای پروژههای مشترک فناورینانو در بخشهای مربوط به مواد کامپوزیتی، زیستفناوری، تصفیه آب، انرژی، محیط زیست، کشاورزی و ... .
در چارچوب پروژه NanoforumEULA سالانه 20 محقق از کشورهای آمریکای لاتین برای مدت سه ماه در چهار مرکز اروپایی در کشورهای هلند، فرانسه، آلمان و اسپانیا فعالیتهای تحقیقاتی مشترکی را با همتایان اروپایی خود انجام میدهند:
در حال حاضر در چارچوب این پروژه، روابط تحقیقاتی بین سه کشور مکزیک، برزیل و آرژانتین با کشورهای اروپایی شکل گرفته و اتحادیه اروپا تلاش میکند تا با کشورهایی مانند شیلی، کلمبیا، ونزوئلا و... نیز این روابط شکل بگیرند. کمیسیون اروپا از علاقمندان به طرح توسعه برنامههای آموزشی میخواهد در زیرساختهای تحقیقاتی کشورهای آمریکای لاتین مانند آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، ونزوئلا و سایر کشورهایی که دارای فعالیتهای تحقیقاتی بنیادی در حوزه فناورینانو هستند، جهت مشارکت در اهداف توسعه هزاره سازمان ملل متحد، سرمایهگذاری کنند. برخی از زمینههایسرمایهگذاری؛ سرمایهگذاری در آزمایشگاههای تحقیقاتی، تجهیزات و منابع انسانی، و پروژههای تحقیقاتی در زمینه بیماریهای استوایی، تصفیه آب، انرژی پایدار، کشاورزی و ... هستند.
منبع:
www.nanoforumeula.eu
سایت تخصصی مدیریت فناوری نانو